sobota 19. septembra 2015

Veci, o ktorých sa oplatí písať | Čo všetko sa môže stať v priebehu sekundy?

Share it Please
Usúdila som, že na mojom blogu by mohlo byť aj niečo viac ako len recenzie a fotky. Inšpirácia prišla z ničoho nič, keď som si večer náhodne googlila sprostosti. Nejako som sa dostala ku skrátenej pdf verzí knihy 642 Things to Write About - a povedala som si: čo keby som ich pár napísala na svoj blog? A prvá vec, čo je v zozname 642 vecí, je: Čo sa môže stať v priebehu sekundy?
Takto na začiatok je to podľa mňa celkom ťažká téma, ale pokúsim sa niečo zosmoliť. Nuž, tak teda poďme na to.
Čo všetko sa môže stať v priebehu sekundy?
Ako prvé mi napadlo: zamilovať sa. Nie žeby som to zažila. Napadlo mi to asi len preto, že pomerne dosť čítam a hlavnou pointou niektorých kníh bolo, že sa hrdina na prvý pohľad do niekoho zamiloval. A nestáva sa to iba v knihách; sú toho plné seriály a filmy, ktoré idealizujú lásku a pchajú vám verziu, že existuje princ na bielom koni a podobne. A koľko trvá prvý pohľad? Nuž, asi sekundu. Niekto na lásku na prvý pohľad neverí, ale ja áno. Videla som práliš veľa naivných amerických filmov, nepomôžem si. Nie z vlastnej skúsenosti, ale verím, že to tak je.
Počuli ste už niekoho povedať, že láska a nenávisť majú k sebe blízko? Nenávisť je no #2 v mojom pravdepodobne krátkom zozname, pretože mi už pomaly dochádzajú nápady zozname vecí, ktoré sa môžu udiať v priebehu jednej jedinej sekundy. Konečne sa pozrieš na človeka, ktorý na teba už nejakú dobu zazerá a pocítiš v sebe vlnu nenávisti. Mne sa to opäť nestalo, ale tento článok je čisto hypotetický a moje vety sa pohybujú v rovine "mohlo by byť" a "bolo by". Ja väčšinou človeka nezačnem nenávidieť bez nejakého dôvodu. Prečo by som aj mala? Nenávisť je príliš silná emócia.
Za sekundu môžete zmeniť na niekoho názor. Poznáte ten pocit, keď niečo už dlhšie tušíte a zrazu vás to ovalí plnou silou a vy ste úplne mimo od sklamania a neviem čoho ešte? Nikdy to už potom nie je ako predtým. Niekedy to fakt býva otázka tej jednej sekundy.

Za sekundu sa vám môže zmeniť nálada. Ste veľmi, veľmi šťastný a zrazu nastane zlom, akoby vám do žalúdka nasypali vrece ľadu. Stáva sa to najmä náladovým ľuďom a niektorým ženám v určitom čase v mesiaci, určite viete o čom hovorím.
Za sekundu vám môže hlavou prejsť sto myšlienok naraz. Za sekundu môžete prilepiť niečo sekundovým lepidlom. Za sekundu vás môže niekto zabiť. Za sekundu môžete vy niekoho zabiť. Za sekundu sa môžete na niekoho pozrieť. Za sekundu vlastne môžete stihnúť čokoľvek. Plynie sekunda za sekundou a každú sekundu niečo vykonáte, niečo, čo je neskôr súčasťou niečoho väčšieho. A každému je daný iný počet sekúnd. Nechcem tu dávať príliš deep úvahy, ale neviem ako skončiť tento článok. :D Predstavte si prosím, ako stmavne obrazovka a objaví sa tam THE END. 

A čo si myslíte Vy - Čo sa môže stať v priebehu sekundy?

7 komentárov:

  1. Na začiatok - skvelý článok :)
    A čo sa môže stať za sekundu? Môžete dostať facku.. :D zomrieť.. okay, stop negatívnym veciam. Môžete sa začať neskutočne smiať! :D alebo dostať naprd známku v škole.. len tak.. zo sekundy na sekundu.. :D

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Peckový článok! :))
    Tak okrem už vyššie spomínaných vecí, môžeš za sekundu napr. niečo ukradnúť ( už zniem ako zlodejka :D) alebo skočiť z mosta, i keď ten tvoj pád bude trvať o trošičku dlhšie :D ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok :D

    Pozývam ťa aj všetkých tvojich čitateľov na GIVEAWAY !!!!!!!!!!!!!
    POZOR!!!! Giveaway končí už dnes !!!!!!!!!
    Girl with pink nails - GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tá kniha môže byť super, začínajú mi dochádzať nápady na články (prečo tak skoro??). A čo mi napadne, nechce sa mi písať :D
    Zmeniť na niekoho názor...toto poznám veľmi dobre.
    Krásny článok :)

    OdpovedaťOdstrániť

Followers

Share my post on facebook!

Follow The Author