pondelok 24. augusta 2015

10 hrdinov, ktorí sú najbližší môjmu srdcu

Share it Please
1. Harry Potter
Kto iný si zaslúži prvé miesto ako Harry? Od prvej strany kde sa objavil som ho zbožňovala a obdivovala ako snáď žiadneho mužského hrdinu. Bol milý, statočný, obetavý a nadovšetko si cenil svojich priateľov. Proste... Harry.

2. Edmund (Kroniky Narnie)
Prvýkrát sa objavil v knihe Lev, šatník a čarodejnica a nebol práve tá najsympatickejšia postava: zradil svojich súrodencov a celú Narniu tým, že sa pridal k Bielej čarodejnici. No a čo? Všetci robia chyby. Z Eda sa neskôr stal vážny, múdry a odvážny chlapec, ktorý si ma hneď získal. Mám rada chlapčenské postavy, ak nejde o tých štýlových, krásnych a arogantných krásavcov. Tí sú už otrepaní a mám tej ich dokonalosti už dosť.

3. Max Vandenburg (Zlodejka kníh)
Poetický, hlboký židovský muž, ktorý ukradol nebo.

4. Charlie (Charlieho malé tajomstvá)
Bol taký smutný. A život ho nešetril, zaslúžil si niečo lepšie. Som naozaj rada za Patricka a Sam, keby niet tých dvoch, tak by som asi celú knihu preplakala nad Charlieho smutným osudom.

5. Marco (Nočný cirkus)
Čo by ste robili, kebyže žijete v sirotinci, a zrazu k vám príde neznámy záhadný muž, ktorý si spomedzi všetkých detí vyberie práve vás a nasťahuje do jeho obrovského domu plného kníh a začne vás učiť kúzla a triky, aby ste sa mohli vrhnúť do boja na život a na smrť pripravení? A ako by ste sa cítili, keby ste sa zamilovali do vašej súperky, ktorej úlohou je zabiť vás? Nuž, vitajte v Marcovom svete.

6. Jem Carstairs (séria Pekelné stroje - Mechanický anjel, princ, princezná)
Ďalší, ktorý sa ocitol vo friendzone, aj keď si to nezaslúžil. Nakoniec sa z nej predsa len dostal, i keď dosť neskoro, ale na tom nezáleží.


7. Percy Jackson (série Percy Jackson a Bohovia Olympu)
Percy je ten veľmi odvážny, statočný a šľachetný typ. A takých ja rada. POZOR SPOILER ---> kvôli svojej frajerke skočil do hlbín Tartaru, nie je to romantické? <--- SPOILER. Navyše bol vtipný a veľa krát som v sebe neudržala smiech, takže som vyzerala ako blázon, čo sa smeje nad knihou.


8. Toby (Řekni vlkům, že jsem doma)
Skvelý, inšpiratívny hrdina, ktorý mal osud, ktorý si nezaslúžil. Raz povedal vetu: "To je to tajomstvo. Keď sa uistíš, že si presne tá osoba v ktorú si dúfali že budeš, keď sa uistíš, že poznáš len tých najlepších ľudí, potom ti je jedno, či zajtra zomrieš."


9. Auggie (Wonder)
Ďalší zo statočných. Ale tentoraz je to iný druh statočnosti: je to statočnosť desaťročného chlapca so znetvorenou tvárou.

10. Gilbert Blythe (Anna zo Zeleného domu)
Niečo ako Ginny v mužskom vydaní - Ginny nesie titul The girl who waited. Gilbert bol taký istý, trpezlivý a rád počkal, kým Anne dôjde, že je doňho zamilovaná. Okrem toho bol strašne, strašne super.

Akí sú Vaši obľúbení hrdinovia?

9 komentárov:

  1. Skvelý výber :3 Gilbert, Toby (plus Finn <3), Edmund, Charlie, Percy, Harry... všetkých ich mám moc rada :3 A ešte trebárs Nica z Percyho :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3 Áno, Nico je super, hlavne v Blood of Olympus! <3

      Odstrániť
  2. Mému srdci trumfuje a tak trochu vládne Darren Shan. :) I jako autor i jako postava. Jeho příběh se mi vryl do hlavy a prostě ohromil mě. Neuvěřitelně si vážím všeho, co udělal a jak se postavil osudu. Je to tak trochu můj vzor, ale to by bylo na delší povídání...
    Řekla bych, že se svým způsobem podobá Harrymu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Darren Shan? Ešte som to nečítala, ale keď hovoríš že je to také dobré... Možno niekedy skúsim. Tým že sa podobá Harrymu si ma viac-menej presvedčila :D

      Odstrániť
  3. Skvelý článok, dobrý výber (aspoň v prípadoch že viem, o koho ide :D).
    S Edmundom úplne súhlasím, aj s tým o arogantných krásovcoch, už to začína byť choré, mňa osobne tento typ nijak nepriťahuje, takže nechápem baby, ktoré ich milujú -_-

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Tiež ich nechápem. Takmer všetci sa z týchto 'bad boyov' idú zblázniť, ale ja v tom nevidím zmysel. :D

      Odstrániť

Followers

Share my post on facebook!

Follow The Author