utorok 4. augusta 2015

Galaxy TAG

Share it Please
Nie je to zrovna dlhá doba čo som robila TAG, ale tento je extrémne zaujímavý. Našla som ho dávno na nejakom blogu a ihneď si zaumienila, že sa o to aspoň pokúsim.

Ak by si mohla nakresliť svoje myšlienky na papier, aký by bol výsledok?
Nerobila by som to - myšlienky majú ostať v hlave. Ale asi by to bolo klbko farebných nekonečných čiar, v čom sa ani sama niekedy nevyznám. Niektorý čiary majú začiatok a koniec, iné nadväzujú na ďalšie a tie zase na ďalšie. Síce nie som veľkým fanúšikom kníh Johna Greena, ale páči sa mi jedna jeho myšlienka: Moje myšlienky sú hviezdy, ktoré nedokážem pospájať do súhvezdí.

Zavri oči a mysli na päť vecí, ktoré ti vyčaria úsmev na tvári. Ktoré sú to? 
1. Spomienky. Väčšinou na bezstarostné časy, kedy bolo všetko iné, ja som bola iná. I keď nie je to pravidlom, na niektoré veci (viď môj štýl v piatej triede) nechcem nič viac, len zabudnúť.
2. Hviezdna obloha.
3. Pocit slobody,
4. Prsty zaborené vo vylúskanej fazuli.
5. Milované knihy, filmy a veci, čo robím rada. Tie, ktoré mi nemôže nik znechutiť.

Ak by tvoj dom horel a ty by si mala tridsať sekúnd na to, aby si ho opustila, čo by si si vzala so sebou? 
Tridsať sekúnd je dosť málo. Uistila by som sa najprv, či sú všetci z domu vonku a potom by mi už aj tak neostal čas vracať sa tam a niečo brať. Všetko hmotné sa dá nahradiť, ale človek nie.


Keby si bola sama uprostred noci a nemohla by si spať, na čo by si myslela? 
"By si" nie je pre mňa správna formulácia otázky. More like "Na čo myslíš?". Myslím na všetko možné i nemožné, myšlienky a predstavy mi prerastajú cez hlavu, rozbiehajú sa tisíckami rôznych chodníkov, nadväzujú na seba, rozdeľujú sa. Preto ťažko s určitosťou vysvetliť, nad čím rozmýšľam. Dá, ale pre dobro nás všetkých to sem nenapíšem. Väčšinou sa sebatrýznim spomienkami, ktoré sú buď príliš dobré alebo zlé. Ale občas myslím aj pozitívne, prisahám.


Čo je podľa teba láska? 
Pri tejto otázke som si dlhšie nevedela rady. Dokonca som premýšľala nad tým, že ju z TAGu vymažem a budem sa tváriť, že ooops, didn´t see you there! Ale rozhodla som sa tak nekonať. Láska je podľa mňa cit, najnebezpečnejší zo všetkých citov. Láska je ako jed: keď sa otráviš, hľadáš ihneď protijed. Ale problém nastáva tu, že jedy nikto presne nepozná, preto s istotou nemôžeme vedieť, ktorý protijed presne bude fungovať. Preto experimentujeme. A pričasto sa stáva, že narazíme na nesprávnu protilátku, ktorá síce na pár chvíľ utíši bolesť, ale napokon vyprchá z tela a zistíte, že ste vybrali nesprávnu. A láska je ten najpomalší, najvzácnejší a nejneobvyklejší jed zo všetkých jedov.
Prosím, neberte to doslovne. Láska nie je jed, ale láska je ako jed.

Je možné milovať niekoho, keď nenávidíš seba?  
Myslím si, že áno. Čo tak Kráska a Zviera? Myslíte, že Zviera skôr seba samého milovalo či nenávidelo? Ja si myslím to druhé.



Sústredíš sa najviac na minulosť, prítomnosť alebo budúcnosť? 
Najradšej by som sa sústredila na prítomnosť, ale som typ čo myslí skôr na to čo by mohlo byť ako na to čo je.

Je lepšie mať niečo, čo je pre nás cenné a prísť o to alebo nikdy to nemať?
Myslím si, že radšej nikdy nemať ako niekedy vôbec mať. Ľahšie je rozmýšľať nad tým, aké by to bolo, ako nad tým, aké to naozaj bolo.


Súdiš človeka podľa toho, ako sa oblieka alebo prezentuje? 
Ľahké ako facka. Podľa toho ako sa prezentuje. Aspoň sa snažím. I keď ma to pokúša, keď oproti mne kráča zmaľované dievča v croptope, na ktorý musíte vziať mikroskop, kratučkej sukienke a obdĺžnikovým obočím.

Keď sa obávaš alebo si znepokojená, čo ti pomôže cítiť sa lepšie?
Nič. Musí to prejsť, jediné, čo pre seba môžem urobiť je zamestnať sa - pozeraním filmu/seriálu, čítaním, hudbou. Alebo zbesilým prehadzovaním kníh na poličke.

Čo si myslíš, že sa stane po smrti? 
Verím v reinkarnáciu. Viem si predstaviť, že človek zomrie, dostane sa do nejakého priestoru a vzápätí je zoslaný späť na Zem ako niekto úplne iný s novým poslaním a možnosťou napraviť svoje staré chyby.

Radšej by si žila šťastný život s vecami /udalosťami/ čo ťa pomaly ničia alebo si si zvolila "zdravý život"?
Takto: radšej by som žila šťastný zážitkový život a zomrela v päťdesiatke ako ustálený nudný storočný život.


Myslíš si, že vieš vyčítať veľa z toho, ako sa ľudia prezentujú alebo z ich odpovedí na podobný typ otázok, na aké odpovedáš práve teraz ty?
Podľa mňa áno. Keby niekto na otázky odpovedal podobne ako ja, zistila by som o ňom veci, ktoré viem už o sebe. Myslím, že z otázok tohto typu sa dá vyčítať naozaj veľa.

Nosíš vždy so sebou nejaké špeciálne spomienky?
Ako sa dajú spomienky so sebou nenosiť? Ak niekto viete ako, dajte mi prosím návod.

 Ako by si sa opísala? (Bez použitia mena, fyzickej charakteristiky či zrejmej osobnosti.)
Vybrala som si... Nepredvídateľná? Mám zo seba pocit, že som stále iná a vždy reagujem inak. Veľakrát sa mi zdá že sama seba nepoznám. Príliš zasnená, idealistická umelecká duša, ktorá vidí v ľuďoch niekedy viac dobra, ako v nich je. Tiež zvedavá, mierne naivná a melancholická.

Kedy sa cítiš v harmónii?
Keď som mimo reality.

 Si rada, keď máš všeobecný rozhlad?
Nie. Niekedy je lepšie nevedieť ako vedieť. Ale mám smolu, lebo som príliš zvedavá, aby som bola schopná nevedieť.

 Veríš, že môže existovať šťastie bez nešťastia?
Nie. Každý má za život nešťastie aj šťastie, jedno bez druhého nemôžu existovať. Ako jing a jang. Ako Fred a George. Aj keď som počula o mužovi, ktorý sedemkrát mal šťastie ako nikto: Najskôr prežil vykoľajenie vlaku do rieky. Potom prežil dva pády lietadla, náhodou preletel cez okno a šťastne padol rovno do senníku, ktorý stlmil jeho pád. Prežil dve autonehody a raz sa sám omylom postrelil. Potom vyhral v lotérii viac ako milión dolárov. No chápete to? Tomu sa hovorí šťastie v nešťastí.

Máš zmysel života /dôvod existencie/ ?
Nie, ešte nemám. Hľadám ho.


Čo pokladáš za najväčšiu krásu človeka?
Zraniteľnosť.

Čo je tvojou najväčšou krásou /vzácnosťou/?
Pozri záver pätnástej otázky: ako som napísala, sama niekedy neviem čo som zač. Síce si myslím, že každý človek je svojím spôsobom krásny (Ďakujem, Wonder!), a najťažšie zo všetkého je uvidieť svoju krásu.

Ako by ste odpovedali Vy? Zaujal Vás TAG?

11 komentárov:

  1. To je úžasný tag!! Dlouho jsem nenarazila na tak zajímavé otázky. Že bych také vyplnila? :) Tvé odpovědi jsou super, ale je těžké se k nim vyjádřit nebo nějak oponovat, protože se nad nimi člověk opravdu musí pořádně zamyslet. Palec nahoru!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tenhle tag jsem ještě neviděla ale je opravdu zajímavý!
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty brďo! Tak tohle je ten nejzajímavější a zároveň nejdivnější tag, na který jsem kdy narazila! :D
    Každopádně jsem článek přečetla jedním dechem, máš můj obdiv za ty odpovědi - já sama bych si s některými otázkami nevěděla rady...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Však? :D
      Ja som si tiež nad niektorými dlho lámala hlavu, ale... vypĺňanie som si celkom užils :) A ďakujem! :)

      Odstrániť
  4. Moc pěkný TAG :) Čekala jsem nějaký ten klasický knižní a tohle mě moc mile překvapilo. A moc se mi líbily tvé odpovědi - působíš hrozně sympaticky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jejo nečakala som, že tento tak vyplníš. Robila som ho aj ja, takže ho možno máš z môjho blogu a máš aj môj divný lomítkový konkretizujúci preklad :D
    Myšlienka zraniteľnosti ako najväčšej krásy človeka je pre mňa zaujímavá, možno kvôli tomu, že pre mňa je ľudstvo totálne prehnité ^~^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, už si pamätám! Z tvojho blogu som ho ukradla.
      Takže ty si ľudstvo už úplne odpísala? Ja ho skorej vidím ako syr ementál, síce sú v ňom značné diery ale ešte stále je zvnútra vlastne dobré :)

      Odstrániť
  6. Vážně parádní otázky :O :) A krásně vyplněné! :) Myslím, že budu trošku kopírka a tag se taky pokusím vyplnit.. =D :)

    http://onelittlegirltold.blogspot.cz/2015/07/narozeninova-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebude, poteším sa ak ho vyplníš! A ďakujem :)

      Odstrániť

Followers

Share my post on facebook!

Follow The Author