streda 15. júna 2016

Čo budem robiť v lete?

Share it Please
Tak, máme tu jún, pomaly sa uzatvárajú známky, vypisujú koncoročné vysvedčenia (chvalabohu, po desiatich mesiacoch trápenia, i keď neviem, či ho chcem aj vidieť) a čo je dôležité - dva mesiace ničnerobenia, nudy, chillovania, nových možností a čoho všetkého len chcete, sú za dverami a klopú ostošesť. Čochvíľa ich budem musieť pustiť ďalej a tento článok bude práve o tom, čo by som chcela za tieto dva mesiace stihnúť zrobiť a nezabiť všetok čas za internetom a knihami. I keď aj to určite bude; večne ostávam hore do neskorej noci a občas aj ide do tuhého, keď sa o pol tretej ráno zbadám, ako na youtube pozerám dvojhodinový dokument o randení siamských dvojičiek z deväťdesiatych rokov. Alebo desaťhodinovú verziu tohto:


Prosím, pozrite si aspoň tie prvé štyri minúty. Hit tohto leta, prisahám.
Ak ste po tom videu ešte nezavreli okno s mojím blogom, presunieme sa k pôvodnému zámeru tohto článku - zoznamu vecí, ktoré by som rada cez letné prázdniny stihla. 

1. Festival Grape
Asi ste už o tomto festivale (najmä) alternatívnej hudby počuli - koná sa každoročne na piešťanskom letisku už zopár rokov. Keď niekto povie "festival alternatívnej hudby" - hneď si predstavím kopu ľudí a hipsterov na jednej obrovskej ploche, flowercrowns, veselé stánky s nápojmi, polaroidy a skvelú atmosféru doplnenú jasaním davu do rytmu hudby. Je aj Grape taký? Netuším - zistím. Tento rok vystúpia interpreti ako MØ, Bloc Party, Crystal Castles, Jake Bugg, MIDI Lidi, Monikino Kino, Milky Chance... 

2. Spoznať nových ľudí
Ha-ha-ha. Moje sociálne schopnosti v kombinácii s novými neznámymi ľuďmi. Napriek smutnému faktu mojej neschopnosti udržať sa v spoločnosti cudzincov sa naozaj posnažím. Dokonca mám aj motiváciu (čo u mňa nie je na dennom poriadku) prehltnúť výhovorky a vrhnúť sa do davu plného potenciálnych priateľov. 

3. Čítať
Čo iné, všakže? Mám v pláne urobiť si zoznam kníh (čoskoro!), ktoré musím a chcem v lete čítať, pretože som to cez školu dosť zanedbávala (okrem nudných hodín, cez tie som naopak všetko dobehla). Je to krásne, ísť do záhrady s knihou, oprieť sa o strom a utiecť z reality s vedomím, že nie je nič, čo by vás nútilo stáť nohami na zemi. 

4. Túlať sa s fotoaparátom
Možno vám to uniklo, ale cez školu som stratila chuť čokoľvek robiť, do čoho patrí aj fotenie. Bývalo to jedno z mojich najväčších hobby, a teraz? Jediné, čo fotím, sú ťaháky a školské poznámky. Ja viem, ja viem. Ani ja na to nie som hrdá. A kedy je lepšia príležitosť vrátiť sa na scénu, ako cez leto?



5. Písať
Veľa, veľa, veľa písať. Na blogu určite budete nachádzať články častejšie a verím, že budú aj kreatívnejšie a zábavnejšie. Okrem toho mám v pláne pustiť sa do nejakého príbehu (alebo pokračovať v starých) a dopísať sériu básní. Možno sa občas čo-to vyskytne na blogu.

6. Naučiť sa nové veci
Robiť designy - blog by potreboval nejaký ten update. Variť a piecť - som fakt príšerný kuchár, mala by som s tým čosi urobiť. Učiť sa cudzí jazyk - konkrétne taliančinu, ktorú som už dávno pradávno načala a viem úplné základy, ktoré by som rada rozšírila. A kopu ďalších vecí, ktoré sa mi dostanú pod ruku.

7. Cestovať
Keďže som len chudobný študentík, na nejaké veľké cestovanie môžem rovno v tomto momente zabudnúť. Vrámci Slovenska je to však prijateľnejšie, keďže vlaky sú zdarma a s kamarátmi sa môžeme vlakom odviezť kamkoľvek, hoci aj na druhú stranu Slovenska. Určite bude veľa fotiek a dôkazov, že Slovensko nie je diera, kde nič nie je, pretože určite niečo nájdeme. Určite.



Leto je zároveň skvelým, zároveň hrozným ročným obdobím. Cez tie najhorúcejšie dni sa akurát tak potíte ako hriešnik v kostole, sedíte milimetre od klimatizácie a stále umierate od horúčavy. Vtedy sa človeku nič nechce, najmä niekam ísť po rozhorúčených chodníkoch, ktorých sa vám len náhodou dotkne kúsok kože a uškvaríte sa zaživa. Ale myslím si, že výhody prevažujú; sloboda, voľnosť, otvorená náruč plná možností všetkého, čo sa dá robiť. Síce horúce dni, ale chladnejšie hviezdne prebdené noci, a spánok vám aj tak nechýba. Tak čo, naladila som niekoho do letnej pohody a vzala mu posledné zvyšky motivácie do učenia, keďže hell week je v plnom prúde? Lebo sebe som to urobila. Bože, neznášam sa.

S kým sa vidím na Grape? A aké máte vy plány na leto?

 

6 komentárov:

  1. No, máš velké plány :) Jsem zvědavá jak své léto prožiješ a na fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výborne, hlavne neostať každý deň doma (iba občas). Tiež to patrí medzi moje plány.

    Tamtá somarina má 10-hodinovú verziu? :O Mne úplne stačí, že som to nedávno videl len raz. Malo by to byť klasifikované ako prostriedok na mučenie a vymývanie mozgov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak. Nepresedieť celé leto pod klimatizáciou s notebookom na kolenách, i keď úprimne, znie to lákavo :D
      Tak to už chodí, každá aspoň trochu chytľavá somarina má 10h verziu :D No hej, malo, nejeden by sa z toho zbláznil :D

      Odstrániť
  3. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti dobre starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nikdy neprestane udivovať každého, kto hľadá jeho pomoc. Je nepochybne najlepší so svojimi magickými silami. Ďakujem vám veľmi pekne za to, že ste sa vrátili po 5 mesiacoch rozchodu so svojou bývalou priateľkou. WhatsApp Lord Zakuza na +1 740-573-9483 za to, že je veľkým a mocným kúzelníkom, ktorému dôverujem. Aj v tejto nedávnej pandemickej kríze na celom svete sa pánovi Zakuzovi podarilo priviesť späť moju bývalú priateľku do 48 hodín so silnou mágiou po zaplatení predbežného poplatku vo výške 370 EUR, aby získal potrebné veci na to, aby svoju prácu vykonal a potom, čo on skončila, moja bývalá priateľka sa ku mne vrátila do 48 hodín a dnes sme jednoducho sami najlepšími. S Lordom Zakuzom môžete komunikovať prostredníctvom linky WhatsApp na čísle +1 740-573-9483, aby ste dostali akúkoľvek pomoc vo vašich vzťahoch / manželstvách.

    OdpovedaťOdstrániť

Followers

Share my post on facebook!

Follow The Author