piatok 25. septembra 2015

10 Harry Potter faktov, na ktoré ste popri filmoch pozabudli

Share it Please
Taký kratší príspevok na blog, lebo v poslednej dobe ma opustila všetka kreativita a ubudlo mi chuti čítať. Nechce sa mi čítať ani ťažký román dvadsiateho storočia a ani shakespearovksý scenár na Star Wars dvojku, chcelo by to ešte niečo ďalšie. No nič, späť k článku.
Je to stručný zoznam vecí v Harry Potter filmoch, ktoré sa nezhodovali s predstavou JK. Filmy boli tiež skvelé, a aj keď na knihy nemajú - tu je desať vecí, ktoré zaregistroval každý fanúšik, ktorý prečítal knihy a videl všetky filmy.

1. Farba vlasov Luny Lovegoodovej je špinavá až tmavá blond, nie taká úplne bledá, akú má Evanna. (kniha 5, kapitola 10)

2. Lily Potterová má tmavoryšavé až červené vlasy. (kniha 1, kapitola 12)

3. Neville je blonďák, narozdiel od filmového Matta Lewisa. (JKR interview)

4. James Potter je vysoký (kniha 1, kapitola 12)  a Harry je v sedemnástich rokoch rovnako vysoký ako jeho otec (kniha 7, kapitola 34), čiže je tiež vysoký. Herec, ktorý hral Harryho - Daniel Radcliffe - má od vysokého celkom ďaleho. Napriek tomu sa Harry Potter radí medzi tých vyšších.

5. Peter Pettigrew je tučný. Teda, ešte viac tučný ako herec, ako Jo naznačila. (kniha 3, kapitola 10)

6. Severus Snape má žltkasté zuby. Niežeby Alan Rickman vyzeral, akoby práve dotočil reklamu na Orbit, ale... Proste Snape bol z tejto strany opisovaný trochu inak, Alan bol veľký fešák na Snapea. :D (kniha 3, kapitola 14)

7. Hermiona mala na plese modré šaty, nie ružové. Ale myslím, že filmovému aj knižnému Ronovi bolo úplne jedno, akej farby mala šaty, Hermiona je proste Hermiona. (kniha 4)


8. Posledná bitka Harryho a Voldemorta bola vo Veľkej sieni, nie na nádvorí. (kniha 7)

9. Knižný Ron bol vysoký, veľmi chudý a pehavý. Rupert Grint síce Rona zvládol skvele, ale chýbali mu isté... črty. (kniha 1)

10. Ginny Weasleyová je sakra úžasná. (knihy 1-7)


Čo si myslíte Vy - máte radšej knihy alebo filmové spracovanie? 

Kam ďalej:
BAZÁR - ČO VŠETKO SA MÔŽE STAŤ V PRIEBEHU SEKUNDY? - FACEBOOK

8 komentárov:

  1. Harryho milujem. :) Prečítala som všetky knihy asi 6x a stále je to rovnako vtipné ako prvýkrát, hoci už poznám čo sa ďalej bude diať, je to moja nestarnúca klasika. Harry Potter je proste dokonalosť ^_^
    -Čuks

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý, naozaj vydarený článok! :)
    Určite knihy - filmami tiež však nepohrdnem. A keď už sme pri tých rozdieloch - ja si skôr potrpím na rozdiely filmového spracovania. Ktorú scénu vynechali, čo tam vôbec nebolo.. a tak :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelí článok :D Harryho Pottera proste milujem :D
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Harry Potter a jeho príbehy sú jedným z mála kde mi nevadia filmové a knižné rozdiely.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Harry Potter mal mať zelené oči, Daniel ich má modré. Hermiona tie kučeravé vlasy dlho nevydržali... Takto by sme mohli pokračovať dlho. Po prečítaní kníh už mi filmy nepripadali také dobré. Takže uprednostňujem knihy pred filmom.

    OdpovedaťOdstrániť

Followers

Share my post on facebook!

Follow The Author